Ernæringsterapi
Baseret på Functional medicine & systembiologi
Hvad er Ernæringsterapi?
Ernæringsterapi er en holistisk individualiseret behandling af underliggende årsager fremfor symptombehandling.
Principperne i Functional medicine er grundstenene i ernæringsterapi.
Det vil sige, at man anvender den nyeste viden inden for forskning, biomedicinsk forståelse samt dybdegående udredningsmetoder.
Ved Ernæringsterapi tages hensyn til den enkelte klients unikke biokemiske og fysiologiske sammensætning og tager derfor højde for faktorer som livshistorie, sygdomshistorik, kost, livstil, hormonelle ubalancer, stress og søvnvaner.
Som ernæringsterapeut anvender jeg kost og livsstils intervertioner.
til at optimere sundhed og velvære samt reducere eller forbygge sygdomme.
Urtemedicin og kosttilskud anvendes som supplement.
Derudover indrages der ofte eliminationsdiæter, med fokus på at identificerer fødevarereaktioner og allergier, da de kan være relateret til lidelser, sygdom ubalancer og infektioner.
Laboratorie og DNA test kan anvendes i et ernæringsterapeutisk forløb, men skal altid ses som et supplement.
Ernæringsterapeut er ikke en beskyttet titel, men betegnelsen Ernæringsterapeut DET er et kvalitetsmærke der angiver, at jeg som medlem af foreningen DET – Danske Ernæringsterapeuter - lever op til krav om løbende faglig videreuddannelse.
Ernæringsterapeut-uddannelsen tager tre år og er baseret på et solidt naturvidenskabelig fundament. Uddannelsen omfatter udover viden om kost- og næringsstoffers rolle i funktionsregulering, også undervisning i bl.a. biokemi, mikro- og makronæringsstoffer, næringsstofmangler, omsætning af næringsstoffer, afgiftning, krops- og psykoterapi.