Ingredienser
400 g. sorte bønner (eller. 1 dåse)
3 æg
15-20 dadler - uden sten :-)
1. dl. kokosolie
1, 5 dl. mandel eller havremælk
25 g. kokosmel
20 g. kakaopulver
10 g. kakaonips
25 g. mandelmel
25 g. chiafrø
50 g. (glutenfri) havregryn eller havremel.
Krydderier: salt, kardemomme, kanel og muskat.
Har du ikke mandelmel, kan du tage ca. 25 gr. smuttede mandler og blende dem til mel.
Har du hellere ikke kokosolie, så brug olivenolie :-)
Ovn 180 grader - ca. 25-30 min
Start med at komme havregryn, sorte bønner og dadler i foodprocessoren. Derefter tilsætter du mandel- eller havremælk, æg, kokosolie, kokosmel, mandelmel, chiafrø og kakaopulver. Blend det hele sammen. Tilsæt til sidst kakaonips og evt. nogle hakkede nødder (hasselnødder, valnødder, pistacie eller mandler).
Smør et ovnfast fad (jeg har brugt et rundt fad der måler 25 cm.) . Du kan også også komme det i muffins-forme.
Når den er færdig lader du kagen stå i ca. 10-15 min - så bliver den mere fast.
Som topping har jeg brugt: Oatly imat visp (vegansk fløde) - DETTE ER IKKE EN REKLAME.
MEN den smager også fantastisk bare som den er eller med friske bær!
Comments