OPSKRIFT ca. 4 pers.
1 dl. vand
2 spsk olivenolie
1-2 lime
2 revet ingefær
1-2 fed hvidløg
3 spsk Tamari (glutenfri sojasovs)
1 rødløg
2 Portbello eller en håndfuld champignon
salt & peber
1 stor håndfuld (vasket)brændenælder
Tilfør ca. 6-8 spsk Miso når suppen er kogt.
Brændenælde sæson starter i marts måned, her kan du få fingrene i de første spæde skud. Tag din familie med i skoven og gå på brændenælde tur. Husk et par havehandsker og saks.
Brændenælde er en af planterigets bedste kilder til jern. Jern er væsentlig for vores immunsystem og energiproduktion. Det er rigt på zink, b vitamin og silicium. De virker også blodsukkerregulerende og vandrivende.
Mine børn vil ikke spise denne suppe som den er på billedet. Sådan er det nogen gange. Derfor blender jeg det hele og tilsætter Miso sidst. Men så syntes de også, at det er ret sejt at spise brændenælder, som de selv har fundet!
Miso stammer fra Japan og er fermenteret sojabønner, byg eller ris. Din mave vil elske dig for det, da det er fyldt med sunde mælkesyrebakterier. Miso er desuden rigt på protein, zink, jern, mangan og K-vitamin.
Når jeg bruger Miso i supper, er det det sidste jeg kommer i, dvs. når suppen er færdig med at koge. Det gør jeg for at bevare så meget af næringsstofferne som muligt.
Comments