top of page

MISO NUDEL SUPPE med forårsgrønt🍴2 servings 🕐 20 minutes

MISO NUDEL SUPPE med forårsgrønt
MISO NUDEL SUPPE med forårsgrønt

INGREDIENSER 3-4 spsk. Miso Fermenteret ris og/eller soyabønner. Jeg har brugt den fra clearspring - mørk miso. 250 g. Glasnudler Jeg har brugt "thai rice noodles" fra King soba - men andre glasnudler kan også fint anvendes 1 bundt aspargers ca. 200 g. svampe (evt. shiitake, karl johan, brune champignon eller portobello) Et lille bund radiser En håndfuld ærteskud En håndfuld persille 1 løg 2 fed hvidløg ca. 3 cm frisk ingefær 1 øko lime 1 L kogende vand


OPSKRIFT Start med at vaske og rense alt grønt og svampe Hak/snit grøntsager, persille og svampe til mundrette stykker Riv lime skal og skær fine skiver af lime Riv ingefær Kom olivenolie i en sauterpande og kom derefter løg, hvidløg, svampe i. Vend det rundt ved middel temperatur i ca. 3 min. Kom derefter aspargers på panden og vend det hele til det har en fin gylden farve. Kom 1L vand i panden ved middelvarme Tilsæt derefter revet ingefær, radiser, persille samt skiveskåret lime og skal. Lad det koge ved lav varme imens du tager en gryde og koger nudlerne (efter pakkens anvisning) Når nudlerne er færdigkogt, er det vigtigt at nudlerne skyldes i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Tag suppen af blusset og tilsæt miso. Kom nudlerne i en serveringsskål og hæld supen over nudlerne.


NICE TO KNOW

  • Radiser er rige på folat, C-vitaminer og kalium som regulerer nerve- og muskelfunktioner, blodtrykket samt styrker dit blodomløb og immunforsvar.

  • Asparges er rige på bl.a. folat, B6, B9, C-vitamin, svovl som støtter leverafgiftning(fase 2) samt inulin (præbiotika) som bidrager til et sund tarmmiljø.

  • Ærteskud er rige på A-vitaminer, som er nødvendige for vores syn, slimhinder, forplantningsevne og immunforsvar. Derudover indeholder ærteskud klorofyl som bekæmper de dårlige bakterier, styrker immunforsvaret og fordøjelsen.

  • Svampe indeholder et højt indhold af D-vitamin. Det kan faktisk godt betale sig at ligge svampene med bunden op ad i sollys i et par timer, da det menes at øge D-vitaminniveauet i svampene. Derudover er svampe rige på proteiner, selen, B-vitaminer og fibre.

  • Persille er rig på mange vitaminer og mineraler. Her kan bl.a. nævnes jern, A-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, B2 (vækst, slimhinder, hår, hud og øjne), folat samt betakaroten, som er særligt effektive til at styrke immunforsvaret, hjernen og huden. Betakaroten omdannes til A-vitamin når det kommer ind i kroppen, som også hjælper til at styrke slimhinderne.

Commentaires


bottom of page